ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Asistivní technologie
19. září, 2024

Digitální technologie pomáhají zlepšit sociální péči: Úspěšný seminář v TIC Zlín

Včera se v Technologickém inovačním centru Zlín uskutečnil seminář Moderní digitální technologie v sociální péči 21. století, který přilákal přibližně 30 pracovníků sociálních služeb ze šesti krajských příspěvkových organizací. Akci pořádal EDIH NEB (EDIH Northern and Eastern Bohemia) ve spolupráci s Technologickým inovačním centrem Zlín.

Prakticky zaměřený seminář představil inovativní digitální technologie, které mohou významně zlepšit kvalitu péče o klienty v sociálních službách. Účastníci měli možnost seznámit se s lůžkovou podložkou pro monitorování vitálních funkcí, chytrými pomůckami pro osoby se specifickými potřebami a hrudním pásem s aplikací pro sledování srdeční činnosti. Dále byly představeny nástroje s využitím umělé inteligence pro zefektivnění administrativních činností. Seminář poskytl účastníkům konkrétní tipy, jak tyto technologie prakticky využít ve své každodenní práci.

Součástí programu byla také prohlídka Ukázkového bytu chytrých technologií, který byl minulý týden otevřen ve spolupráci se Zlínským krajem v areálu bývalého Svitu. Byt nabízí názornou ukázku, jak mohou chytré technologie usnadnit péči o osoby se sníženou soběstačností. Prohlídku bytu je možné si rezervovat prostřednictvím rezervačního formuláře.